Nu börjar hösten komma och vårt café och gårdsbutik har öppet söndagar kl 11-15.

I cafét har vi våfflor, smörgåsar och hemlagad paj, det går bra att sitta inomhus vid dåligt väder.

I butiken har vi eldfat och stora vackra krukor i rost, höstblommor och lite gammaldags saker i butiken, både gammalt och nytt.

Ridturer kan bokas varje söndag hela hösten och vintern, passar nybörjare eller lite försiktig ryttare, vi rider en lugn tur i skogen, för vuxna och barn från 4 år. ( Viktgräns 85 kg )

Välkommen att besöka oss🏡

Dags att uppdatera!

Nu har vi haft ett långt uppehåll med lite ledighet:) Både cafét och butiken har varit stängd. Vi planerar att öppna igen 29 mars:)

Nu håller vi på att fylla upp och beställa alla vårens och sommarens varor som kommer att fylla vår fina lilla butik:)

Ledighet betyder också att vi har passat på att köpa in lite fler hästar, tränat dem och gjort alla vardagliga sysslor på gården. Vi har hittat jättefina hästar som snart kommer ut på annons här på vår blogg. Just nu håller vi på med att sätta ett nytt staket på vår ovalbana så att vi kan ha lite tävlingar där framöver, vi sätter nya staket runt trädgården och förbereder odlingsbäddar där blommor, grönsaker och bär skall planteras..

På söndag den 1 mars har vi kurs på gården, kom gärna förbi och kika, vi kommer att ha öppet i cafét mellan kl 11-15 och servera våfflor, toast, smörgåsar och hembakad mintchokladkaka, äpplekaka, chokladbollar och wienerbröd.

Flera av våra saluhästar är med på kursen och det går bra att komma och kika på dem:)

Tisdag 7 januari

Hjälp vilket tryck vi har på allt just nu här på gården..

Butiken har sålt slut i princip allt som fanns innan jul, nya varor kommer i februari.
Vi köper in sådant som vi själva gillar i inredning, blommor och hästtillbehör, sedan säljer vi det till så låga priser vi bara kan och skickar gärna över hela Sverige. Vi säljer märkesvaror som även andra har, fast till lägre priser.

Vi får in mer och mer saluhästar och många är jättefina ridhästar, Just nu finns ca 20 hästar i stallet till salu, allt från familjehäst för 45 000 kr till topphäst för 750 000 kr.. Vi försöker hinna med att svara på alla sms, och messenger samt på Facebook så fort vi kan, skriv gärna igen och igen om ni inte får svar, jag märker att en del försvinner i flödet.
Ni kan alltid ringa mig på 0705-276201, då svara jag alltid om jag är ledig, annars skickar ni ett sms så ringer jag inom kort, även kvällar och helger.

Vår ridskola startar den 13 januari, vi har 50 nya elever och våra hästar, som är helt fantastiska står redo inför kursstarten. Vi har förberett i ridhusstallet med målet att det skall vara som en stalldröm, med halm, borstar, prisrosetter, namnskyltar, grimmor , hästmat och rengjorda boxar.
Varje ridlektion består av hästskötsel och ridning. Jag tror att ni alla kommer att tycka att detta är jättekul:)

Samtidigt som vi har jättemycket aktiviteter bokade i stallet så tar bokningarna fart med boenden och bed and breakfast, det är något vi egentligen inte hinner med alls just nu vilket förstås är synd då efterfrågan är så stor.

Kanske behöver vi anställa ytterligare någon som assistent, någon som kan hjälpa oss med bed and beakfast, svara på messenger och hålla koll på att alla paket som beställs i butiken skickas iväg..

Vet du någon som skulle passa perfekt till detta?
Kontakt oss gärna 0705-276201.

Vi har förstås också massa kurser och träningar varje vecka, nästa kurs är för Vigdis på söndag 12/1, cafét är öppet:) Kom gärna och fika om ni har vägarna förbi:)
Cafét öppet söndag 12/1 kl 12-15

Välkommen!

Lördag 4 januari

Vi hade en hektiskt december med många julbord i vårt lilla café, vi sålde även massor av varor från butiken, den är nästan helt tom nu..

Under januari månad tar vi lite semester, varje fall fram till den 13:e, då kör vi igång vår ridskola som hade ett uppehåll i höstas.
De flesta grupperna är fulla, vi har 5 grupper per vecka må-on. På söndagarna är det turridning med start 1 mars.
Privatlektioner finns att boka torsdagar och lördagar.

Om ni vill boka ridning så ring eller skicka ett sms, vi svarar så fort vi kan, även kvällar och helger 0705-276201

Nästa Filippakurs är lördag den 22 februari egen eller lånad häst.
*2 ridpass
*Teori
*Lunch och fika
*Hage eller box ingår
Pris 1000 kr

Nya varor kommer till butiken i slutet av februari, massor av Uhip kläder är beställda, vår största beställning någonsin. Även mycket uteblommor kommer att finnas till låga priser samt inredning och hästsaker.

De flesta saluhästarna på vår lista är sålda, nya är på väg in, vi lägger upp en ny lista så snart vi provridit dem💃🏼

Lördag 28 december

I juldagarna har vi sålt 3 av saluhästarna och även vår 2 hästars trailer som vi lagt ut annons på.

Det kommer nya saluhästar under nästa vecka, flera bra för tävling och även ett par familjevalacker.

Jag har idag äntligen lärt mig hur man lägger in bilder och händelser på instagram✌🏼 Så nu kan ni följa oss för under mitt namn ” PernillaHellten”

Facebook är lite krångliga när man annonserar hästar, de tar bort annonserna och stiger även ner de sidor som funnits med hästar att köpa, nu lägger vi istället upp alla hästar allt eftersom på Instagram och hör på bloggen.

Vi har fått in supervarma kvaltietsvantar i från Öjersbro vantfabrik, de finns att köpa hos oss i klassiskt skärgårdsmönster eller med hästar på, priset i butik när 550 kr, vi säljer dem för 400 kr året ut.

Saluhästlista 25/12

Táta- sto 6 år, ca 139 cm, mörkbrun, 4 ggr med lovande för framtida tävling, träning, kurser och skogsridning, grundriden.
Pris 55 000 kr

Tibra – sto 6 år ca 143 cm, fux, 5 ggr, naturtöltare, snäll och lugn, grundriden. Passar som framtida familjehäst, till kurser och träning.
Pris 65 000 kr

Blida – Sto 8 år ca 138 cm, silversvart 5 ggr med lätt för gångarterna, grundtränad, snäll och orädd att rida. Passar som skogshäst eller som träningskompis.
Pris 55 000 kr

Anna – Sto 8 år, gulsvart, ca 136 cm med mycket tölt, snäll och lättriden, 5 ggr som passar som familjehäst.
Pris 65 000 kr

Isabella – Sto 8 år, rödblackskäck ca 143 cm. 5 ggr med lätt för alla gångarter, grundutbildad och tävlad. Vill ha en van ryttare.
Pris 100 000 kr

Mysla – Sto 15 år, svart ca 139 cm, lättriden och snäll som passar hela familjen.
Pris 55 000 kr

Robert – valack 8 år, ca 142 cm, gulsvart med blå ögon. 5 ggr med fin pass och lovande gångarter, massor av tölt. Passar perfekt som träningskompis, skogritter och tävling öppen klass.
Pris 85 000 kr

Ernir – valack 12 år, ca 136 cm, supersnälla tölthäst som passar som en kompis att rida i skogen med eller att träna lite på ridbanan.
Pris 55 000 kr

Vikingur- Valack 7 år, ca 145 cm, stor kraftig grundriden med fyra rena och bra gångarter för tävling, träning och skogsridning. Vill ha en van ryttare
Pris 85 000 kr

Littli Brodir- Valack 9 år, musblack, 4 ggr som hela familjen kan rida. Rena och bra gångarter med lätt för tölt. Kan ridas av både barn och vuxna. Passar till tävling, träning eller skogsridning.
Pris 85 000 kr

Viggo- valack 7 år, musblack, 4ggr, ca 135 cm, grundriden, mycket snäll och lugn.
Pris 55 000 kr

Alla hästar står hos oss i Eskilsby ( Landvetter ) 0705-276201
Välkommen att provrida!

Måndag 16 dec

Det blev dessvärre ingen saluhästlista igår, det var så fruktansvärt hemskt väder så vi kunde bara inte få hästarna torra och rena för att filmas och presenteras på ett bra sätt..

Idag har det varit lika hemskt väder..
Men det kommer ytterligare en lastbil med hästar imorgon tisdag, så snart har vi en fin och lång lista att presentera för er alla med riktigt bra saluhästar.

Vi presenterar dem med ålder, namn och hur de är att rida och med en bild. Filmer finns sedan att skicka vi messenger på Facebook.
Fortsätt att hålla utkik här som kommer liten inom ett par dagar.

En av saluhästarna.. Valack 7 år, supersnäll..

Torsdag 12/12

Det var ett lyckat och trevligt julbord igår kväll med Strekeredsstallet som Carina Andersson driver, nu laddar vi om för ett annat stallgäng ikväll, Marianne Karlsson med hästvänner kommer och äter lite julmat och umgås i vårt lilla Café… Det är bara att ställa sig vid spisen och börja steka köttbullarna:)

Butiken är öppen idag mellan kl 15-20 för er som vill titta in.
Eldfaten kom med lastbil imorse från lagret i Landskrona, ni som har beställt kan hämta upp dem under em/kvällen.

Islandshästnyheter en tidskrift på nätet har nominerat 3 kvinnor och 3 män som ni alla kan rösta på som årets ryttare, Filippa är en av de nominerade, gå gärna in och rösta på deras sida på Facebook, scrollar man ner kan man rösta även om man inte är prenumerant🙏🏻

På Svenska Islandshästförbundets höstmöte var det nomineringar och priser som delades ut för olika prestationer, det har varit en del missnöje och skriverier om detta, jag själv har inget jag tycker var konstigt mer än att jag tycker två namn verkligen saknades bland nomineringarna, de borde varit självklara, Maria Berg och Kristjan Magnusson.
Jag kommer skriva ett inlägg om detta här lite senare med mina egna funderingar..

Finns en enda Uhip parkas kvar, marinblå stå 40, vi säljer den sista för 2000 kr
( Ord pris 2795 kr ) Skicka ett meddelande om ni vill beställa denna 🎅🏻