Hyra stallplats

På gården finns möjlighet att hyra en plats till sin egen Islandshäst i lösdrift.

Vi har 20 platser att hyra ut till hästägare som tycker om att hästen får gå i flock med andra Islandshästar i stora hagar. På gården finns tränare varje vecka som ger ridlektioner, här finns också hovslagare på plats som kan ge snabb service.

Vi har 5 olika flockar där hästarna går i stora hagar i kuperad terräng. I lösdriftshagarna finns matplatser och ligghall där hästarna kan söka skydd för väder och vind. I stallet finns skötselboxar där de kan stå och torka upp efter en ridtur, äta lite hö eller bara ta de lugnt en liten stund. Har man önskemål om att ha en egen box går det bra att hyra.

På gården finns mycket bra träningsmöjligheter med ridhus, paddock, ovalbana, roundpenn och fina skogsvägar.

Hästarna får hö 3 ggr per dag i hagen och I de flesta lösdrifterna dricker de från en bäck som rinner genom gården.

Vi har separata sommar och vinterhagar, sommarhagarna ligger i närheten av gårdsområdet och har magert bra bete som passar perfekt för Islandshästar. Hästarna brukar beta gräs 4-5 månader om året och går resterande tid i vinterskogshagarna.

Som hästägare kan du komma till stallet när du själv vill, hästarna får mat och tillsyn och det går fint att vara bortrest utan att man behöver vara orolig.

Varje hästägare har ansvar för 1 helg per termin samt 2-3 kväller per termin.

Det är ett väldigt fint gäng med hästägare i stallet där alla tycker att Islandshästar är det roligaste som finns, vill du bli en av vårt gäng så kontakta oss gärna.

I stallhyran ingår hösilage/ bete

Islandshäst Pris 3500 kr per månad inkl moms, egen box 500 kr extra inkl utsläpp.

Välkommen att höra av dig för att ställa dig på kö till en stallplats.