Ridskola

Vi är en liten familjär ridskola där det är få elever i varje grupp.
Målet är att man skall lära känna hästarna och även klara av att sköta om dem och göra iordning dem med att sadla och tränsa innan sin ridtur.
Varje lektion består därför av både hästskötsel och ridning.

Det finns både lite piggare, flottare hästar för dig med mycket ridvana och väldigt lugna, trygga och snälla hästar för dig som är nybörjare eller känner dig lite osäker.

Varje ridlektion har ett tema på ridskolan så att eleverna får en bred ridutbildning.

Målet med varje lektion är att man skall lära sig gångartsridningen samt att man skall ha en härlig stund i stallet tillsammans med Islandshästarna.

Ridlärare är Pernilla, Filippa, Olivia eller Aidan.

Ridskolestart höstterminen är den 3 augusti och vi rider augusti, sept, oktober och november.

Måndagar kl 18 Barngrupp 8-16 år

Måndagar kl 19 Vuxengrupp

Pris vuxengrupp 1500 kr/ månad ( 4 ridtillfällen per månad )
Pris barngrupp 1200 kr/ månad ( 4 ridtillfällen per månad )

Man kan rida igen missade ridtillfällen 2 ggr per termin i mån av plats om återbud är meddelat senast kl 10 riddagen. Ridavgiften swishas till 1231341171 Eskilsby gård senast den siste varje månad i förskott. Vid anmälan till ridskolan förbinder man sig att betala hela terminen, augusti, sept, okt, nov.

För anmälan till vår ridskola, ring 0705-276201 eller skicka ett meddelande via facebook ( Eskilsby gård ridskola )

Här kommer en presentation av våra hästar

Blossi Är vår första Islandshäst som köptes 1998, Blossi är också vår äldsta häst och född 1994.
Han är genom åren tävlad i V1 och T1 med poäng upp till 6:40.
Sedan flera år tillbaka är Blossi pensionär, han går i hagen och är sällskap och har det lugnt och skönt på gården i Eskilsby.
Han har lite favörer då han är så gammal, han får gå i sommarhagen hela året:)

Truls Är vår näst äldsta Islandshäst, han är född 1995 och köptes av vår familj när han var 4 år gammal. Han har tillbringat många härliga år med oss och varit alla barnens läromästare.
Truls är oerhört trygg och säkert att rida och sköta om. Han har aldrig varit sjuk eller skadad har har under hela sitt liv gått på lösdrift i flock med andra hästar. Han är vacker med sin mörkt gråa päls och långa kritvita man och pannlugg.

Malte Kom till oss som 5 månaders fölunge och har stannat hos oss genom alla år. Malte köptes för sin vackra färg, silversvartskäck.
Han är en helt fantastisk ridhäst och så snäll att precis alla kan rida honom.
Malte är lagom pigg med mycket lätt för tölt, han är ganska stor och kraftig kan bära ryttare upp till 90 kg. Malte är född 2002

Frej
Frej är en stor och kraftig kille som är född hos oss här på gården. Han är snäll men ändå pigg och framåt.
Frej har massor av syskon som också är födda här. Han har en vacker färg, brunskäck. Frej är född 2010

Emil
Emil är vår lugnaste och tryggaste häst, alla kan rida på Emil och känna sig trygga. Han är ganska långsam och blir aldrig rädd eller skrämd. Han kom till oss som 6 månaders bebis och kommer att stanna hos oss resten av sitt liv. Även Emil har en vacker färg, silvermusblack. Han ser ut som en gräddbakelse. Emil är född 2007.

Rut
Rut är en pigg och mycket allert dam som är född 2011, hon är syster till flera av de andra hästarna på gården. Rut är alltid snäll men vill gärna att det skall gå fort fort när hon springer, hon passar därför till en van ryttare som tycker om lite fart.

Viggo
Viggo är en liten kille men väldigt snäll och gullig men en långsam härlig galopp. Han är ganska pigg och framåt men snäll och trygg för alla ryttare. Passar till dig som har ridbana där han bara är 6 år gammal.

Isabella
Isabella är född 2011, hon är en flott häst men är ganska känslig för hjälper och behöver en mycket van ryttare. Väldigt fina gångarter men lätt för tölt.

Vidar
Vidar är 18 år och en fantastisk läromästare med massor av tölt. Han är såpass snäll att även nybörjare kan rida honom ensam utan att någon leder.

Lillebror
Lillebror är född 2010 och syskon bror till Viking, Rut, Isabella och Frej. Han är stor och jättefin i ridningen med lätt för alla gångarter. Snäll men lite envis.

Viking
Viking är född 2011 och en ganska känslig och försiktig kille. Han kan redas av de ryttare som är vana, då går han jättefint i alla gångarter.

Rödskägg
En helt fantastisk läromästare som nu hunnit fylla 18 år. Rödskägg kom till oss med flyg från island när han var 7 år gammal, han har tävlat med alla våra tre döttrar och har vunnit massor av svenska mästerskapsmedaljer. Numera är Rödskägg med på privatlektioner för vana ryttare.

Gullefjun

Gullefjun är 11 år, han är otroligt trygg och säker men ändå pigg och framåt. Han tycker jättemycket om att tölta och även nybörjare hanterar lätt hans fina gångarter.

Bella

Bella är 12 år och ganska liten, men pigg och framåt, hon är vår piggaste häst. Hon är trygg och orädd med en mycket bra och lättriden tölt. Ibland blir Bella lite bestämd och vill göra som hon vill, men det går alltid att övertala henne. En jättefin häst som älskar att vara med oss på ridskolan.