Ridskola!

Anmälan till höstterminen tas nu emot via sms på 0705-276201

Vi är en liten familjär ridskola med endast 8 ridgrupper per vecka.

Här bor hästarna ute i skogen dygnet runt, året runt, de går i stora hagar med berg, skog och åker på lösdrift där alla har en ligghall om de vill gå in och sova, men oftast sover de i skogen under en gran eller ett träd, där trivs de allra bäst.

De går i flock med andra hästar och leker och har ett härligt hästliv, 3 ggr varje dag får de hö under vintern och under vår sommar och höst betar de färskt gräs.
Målet är att man skall lära känna hästarna och även klara av att sköta om dem och göra iordning dem med att sadla och tränsa innan sin ridtur.
Varje lektion består därför av både hästskötsel och ridning.

Det finns både lite piggare, flottare hästar för dig med mycket ridvana och väldigt lugna, trygga och snälla hästar för dig som är nybörjare eller känner dig lite osäker.

Varje ridlektion har ett tema på ridskolan så att eleverna får en bred ridutbildning.

Målet med varje lektion är att man skall lära sig gångartsridningen samt att man skall ha en härlig stund i stallet tillsammans med Islandshästarna.

Ridlärare är Filippa, Olivia, Aidan och Emma, ridledare är Nellie, Linnea, Tea, Isabelle, Amanda och Lilla Linnea.

Ridskolestart höstterminen 2022 är den 8 augusti och vi rider augusti, sept, oktober och november ( 4 månader )

Måndagar kl 18 Barngrupp 7-15 år Nivå fortsättning+ ( Aidan ) 4 ggr per månad

( Kunna rida själv utan ledare i skritt och trav, kunna hoppa hinder i trav, förberedelse för galopp)

Måndagar kl 19 Barngrupp 7-15 år, Nivå vana ryttare ( Aidan ) 4 ggr per månad

( kunna rida själv i alla gångarter och även hoppa hinder i galopp )

Onsdagar kl 18 Barngrupp nivå fortsättning ( Emma ) 4 ggr per månad

( Kunna rida själv utan ledare i skritt och trav samt rida lätt i trav )

Onsdagar kl 19 Vuxengrupp vana ryttare ( Olivia ) 4 ggr per månad

( kunna rida själv i alla gångarter )

Lördagar kl 11 Vuxengrupp LYX Fortsättning 1,5 timme ( Olivia ) 4 ggr per månad

Blandad grupp där man behöver ha lite ridvana innan men där grunderna för islandshästridning lärs ut )

Lördagar kl 12:30 Barngrupp Nybörjare+ ( Emma )

( Börjar kunna rida utan ledare och rida lätt i trav.)

Söndagar kl 11 Barngrupp Nivå nybörjare+ 7-15 år ( Emma, Linnea, Tea, Nellie )

( ridit på ridskola tidigare och börjar kunna rida utan ledare och hitta takten med lättridning i traven)

Söndagar kl 12 Barngrupp nybörjare 3-12 år ( Emma, Linnea, Tea, Nellie )

( För nybörjare eller ryttare med lite ridvana sedan tidigare, förälder är med och leder hästen )

Pris vuxengrupp 1600 kr/ månad ( 4 ridtillfällen per månad )
Pris barngrupp 1350 kr/ månad ( 4 ridtillfällen per månad )

Pris vuxengrupp LYX 2000 kr/ månad

Anmälningsavgift 250 kr per termin tillkommer och betalas vid anmälan.

Behöver ni kvitto, säg till i cafét, där kan ni betala er ridavgift och få kassakvitto eller i efterhand få ett skrivet kvitto mot uppvisande av betalningen.

Öppet Lördagar och söndagar k 11-15

Man kan rida igen missade ridtillfällen 2 ggr per termin i mån av plats, igenridning behöver ske samma kurs och kan inte sparas till andra kurser, återbud behöver vara meddelat senast kl 08 på riddagen för att få ridas igen, meddela via sms till 0705-276201. Ridavgiften swishas till 1231341171 Eskilsby gård senast den 25:e varje månad i förskott. Vid anmälan till ridskolan förbinder man sig att betala hela terminen, augusti, september, oktober och november.

För anmälan till vår ridskola, ring 0705-276201 eller skicka ett meddelande via facebook ( Eskilsby gård ridskola )

Här kommer en presentation av våra hästar

Blossi Är vår första Islandshäst som köptes 1998, Blossi är också vår äldsta häst och född 1994.
Han är genom åren tävlad i V1 och T1 med poäng upp till 6:40.
Sedan flera år tillbaka är Blossi pensionär, han går i hagen och är sällskap och har det lugnt och skönt på gården i Eskilsby.
Han har lite favörer då han är så gammal, han får gå i sommarhagen hela året:)

Truls Är vår näst äldsta Islandshäst, han är född 1995 och köptes av vår familj när han var 4 år gammal. Han har tillbringat många härliga år med oss och varit alla barnens läromästare.
Truls är oerhört trygg och säkert att rida och sköta om. Han har aldrig varit sjuk eller skadad har har under hela sitt liv gått på lösdrift i flock med andra hästar. Han är vacker med sin mörkt gråa päls och långa kritvita man och pannlugg.

Malte Kom till oss som 5 månaders fölunge och har stannat hos oss genom alla år. Malte köptes för sin vackra färg, silversvartskäck.
Han är en helt fantastisk ridhäst och så snäll att precis alla kan rida honom.
Malte är lagom pigg med mycket lätt för tölt, han är ganska stor och kraftig kan bära ryttare upp till 90 kg. Malte är född 2002

Frej
Frej är en stor och kraftig kille som är född hos oss här på gården. Han är snäll men ändå pigg och framåt.
Frej har massor av syskon som också är födda här. Han har en vacker färg, brunskäck. Frej är född 2010

Emil
Emil är vår lugnaste och tryggaste häst, alla kan rida på Emil och känna sig trygga. Han är ganska långsam och blir aldrig rädd eller skrämd. Han kom till oss som 6 månaders bebis och kommer att stanna hos oss resten av sitt liv. Även Emil har en vacker färg, silvermusblack. Han ser ut som en gräddbakelse. Emil är född 2007.

Rut
Rut är en pigg och mycket allert dam som är född 2011, hon är syster till flera av de andra hästarna på gården. Rut är alltid snäll men vill gärna att det skall gå fort fort när hon springer, hon passar därför till en van ryttare som tycker om lite fart.

Viggo
Viggo är en liten kille men väldigt snäll och gullig men en långsam härlig galopp. Han är ganska pigg och framåt men snäll och trygg för alla ryttare. Passar till dig som har ridbana där han bara är 6 år gammal.

Isabella
Isabella är född 2011, hon är en flott häst men är ganska känslig för hjälper och behöver en mycket van ryttare. Väldigt fina gångarter men lätt för tölt.

Vidar
Vidar är 18 år och en fantastisk läromästare med massor av tölt. Han är såpass snäll att även nybörjare kan rida honom ensam utan att någon leder.

Lillebror
Lillebror är född 2010 och syskon bror till Viking, Rut, Isabella och Frej. Han är stor och jättefin i ridningen med lätt för alla gångarter. Snäll men lite envis.

Viking
Viking är född 2011 och en ganska känslig och försiktig kille. Han kan redas av de ryttare som är vana, då går han jättefint i alla gångarter.

Rödskägg
En helt fantastisk läromästare som nu hunnit fylla 18 år. Rödskägg kom till oss med flyg från island när han var 7 år gammal, han har tävlat med alla våra tre döttrar och har vunnit massor av svenska mästerskapsmedaljer. Numera är Rödskägg med på privatlektioner för vana ryttare.

Gullefjun

Gullefjun är 11 år, han är otroligt trygg och säker men ändå pigg och framåt. Han tycker jättemycket om att tölta och även nybörjare hanterar lätt hans fina gångarter.

Bella

Bella är 12 år och ganska liten, men pigg och framåt, hon är vår piggaste häst. Hon är trygg och orädd med en mycket bra och lättriden tölt. Ibland blir Bella lite bestämd och vill göra som hon vill, men det går alltid att övertala henne. En jättefin häst som älskar att vara med oss på ridskolan.